DE VOLKELSE COURANT

Blijf op de hoogte
24 dec 2019 No. 3
Escaperoom in Volkel hoort bij de beste van de wereld

VOLKEL - Escaperoom Kamer 237 in Volkel hoort bij de beste escaperooms van de wereld. Tenminste, als het aan escaperoom-enthousiastelingen van over de hele wereld ligt. Hij staat op plaats 32 in de top 50, waar in totaal vier Nederlandse escaperooms in staan. 

Esther de Kloe 24 dec. 2019 Laatste update: 09:55 Bron: BD

The Dome in Bunschoten is gekozen tot de allerbeste escaperoom ter wereld. The Dome opende juni vorig jaar en ontvangt nu een TERPECA:  Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award. Oftewel een award uitgegeven door escaperoom-enthousiastelingen. The Dome is gebouwd door Amersfoorters Eric Spring in ’t Veld en Dori Németh, die in 2013 ook al de primeur hadden van eerste escaperoom in Nederland met De Meisjeskamer. Die kamer is eveneens te vinden in hun pand in Bunschoten.

In totaal werden 509 escaperooms over de hele wereld genomineerd. 229 escaperooms die meer dan een keer ingezonden werden, gingen door naar de tweede ronde. Fanaten die meer dan vijftig escaperooms gespeeld hebben, mochten de escaperooms vervolgens beoordelen. Uiteraard mochten ze alleen kamers beoordelen die ze zelf ook gespeeld hebben. De 370 fanatiekelingen zijn uiteindelijk gekomen tot een top 50 van beste escaperooms ter wereld. 

Behalve The Dome en Kamer 237 staan ook Amsterdam Catacombs (positie 19) en The End in Zoetermeer (positie 23) in de top 50.