DE VOLKELSE COURANT

Blijf op de hoogte
14 sep 2020 No. 8
BEKENDMAKING PUBLIEKSFAVORIETEN 2020

De Escapetalk.nl Publieksfavorieten zijn inmiddels een traditie. Het is alweer de vierde keer dat ze deze Publieksfavorieten uitreiken. Geen massale stemactie, maar een objectieve, transparante meting over langere tijd. Dit jaar was nog even spannend, gezien de omstandigheden, maar ook de huidige meting is weer met meer dan 8000 stemmen gedaan. 


Hoe zijn de winnaars bepaald?
Net als vorig jaar is 1 september als peildatum genomen en vervolgens tot een jaar terug in de database gekeken. Alle reviews uit die periode tellen mee, alleen de drempel is door Escapetalk bepaald. Dit jaar moesten de escape rooms wederom minimaal een 9 scoren en dit keer minimaal 125 reviews hebben verzameld. Als je die formule op alle kamers loslaat, kom je tot het volgende lijstje (met afgeronde scores).

Volgens de bezoekers van Escapetalk zijn dit de best scorende escape rooms van de Benelux van het afgelopen jaar en daarom mogen zij zich Publieksfavoriet 2020 noemen. Een mooi lijstje met sterk scorende nieuwkomers, maar ook met locaties die al voor het vierde jaar op rij deze prijs mogen winnen.

Voor de duidelijkheid: Deze berekening wil absoluut niet zeggen dat de overige escape rooms niet de moeite waard zijn. Er waren weer een hoop escape rooms die er dicht tegen aan zaten, maar of net te laag scoorden of te weinig reviews hadden.